Aşağıda Erzurum’un En İyi Avukatlarını belirlemek için oluşturulmuş bir anket bulunuyor. Bu anket içerisinde bulunan isimlere oy verebilir yada kendi en iyi bildiğiniz ismi listeye ekleyebilirsiniz.
[democracy id=”3″]
Mahkeme huzurunda avukat; Gerçek veya tüzel kişilerin haklarını savunan, hukuki ve hukuki konularda yol gösteren kişiye verilen mesleki unvandır. Avukat kelimesi Latince kökenli olup tanık olarak mahkemeye çağrılan kişi, müdafi anlamına gelmektedir. Avukatlık mesleği, hukuk okumuş, avukatlık mesleğini tamamlamış ve kanunun gerektirdiği şartları taşıyan kişiler tarafından icra edilir.
1136 sayılı Kanun’da “kamu hizmetleri ve serbest meslek” olarak tanımlanan avukatlık mesleği, temel olarak hukuki meselelerin ve uyuşmazlıkların Kanuna uygun olarak çözülmesini sağlayan kişileri temsil etmektedir. Mesleki yükümlülükler aşağıdaki başlıklar altında toplanabilir;
Türkiye’de avukatlık yapmak isteyen kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir. Bu kişilerin hukuk fakültesinden mezun olmaları beklenmektedir. Aynı zamanda hukuk stajını tamamlamış olmanız ve staj belgesini almış olmanız gerekmektedir.
Mesleğe kabulü engelleyen durumlar şunlardır;
Kasten işlenen suç veya devlet güvenliğinin ihlali, anayasal düzeni ve işleyişini ihlal, zimmete para geçirme, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, bütçe ayırma suçlarından iki yıldan fazla hapis cezasına çarptırılmak. Tahrik, suç veya kaçakçılık sonucu malvarlığı değerlerini aklamaktan hüküm giymiş olmak.
Bir yıllık süreyi kapsayan avukatlık uygulamasının ilk altı ayı mahkemede, kalan altı ayı ise başka bir avukatın yanında yapılmalıdır. Son altı aylık staj dönemi, Baroya kayıtlı ve en az beş yıllık meslek tecrübesine sahip bir avukatın yanında yapılır.
Mahkeme huzurunda avukat; Gerçek veya tüzel kişilerin haklarını savunan, hukuki ve hukuki konularda yol gösteren kişiye verilen mesleki unvandır. Avukat kelimesi Latince kökenli olup tanık olarak mahkemeye çağrılan kişi, müdafi anlamına gelmektedir.
Türkiye'de avukatlık yapmak isteyen kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir. Bu kişilerin hukuk fakültesinden mezun olmaları beklenmektedir. Aynı zamanda hukuk stajını tamamlamış olmanız ve staj belgesini almış olmanız gerekmektedir.