Erzurum Taş Duvar Ustası | 5317117018

Erzurum duvar örme, sıva gibi işleri 20 yıllık tecrübesi ile yapan Yakup Ustadan hizmet almak için yapmanız gereken tek şey bir telefon etmek.

Erzurum Duvar Ustası, Duvarcı

Size bahçe taş duvarı, villa bahçe duvarı, yol kenarı taş duvarı, bahçe taş duvarı, villa taş bahçe duvarı, dış mekan taş duvarı, bina içinde taş zemin sunuyoruz Aşağıdaki gibi tüm alanlarda en iyi hizmeti veriyoruz: Taş duvar yapı taşı; tuğla, ahşap, demir ve kireç gibi malzemelerin yanı sıra tarihi bir yığma yapı oluşturan geleneksel yapı malzemelerinden biridir. Bir taşıyıcı işlevine sahip olarak, doğrudan bir yapı taşı olarak kullanılabilir. Binaların ve villaların duvarları tamamen taştan yapılabilir. Taş, herhangi bir malzeme için örtü elemanı olarak kullanılabilir.

Erzurum Duvar Ustası Hizmet Alanları

Erzurum ve tüm ilçelerinde duvar ustası hizmetini vermekteyiz.

  • Aşkale: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Yakutiye: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Aziziye: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Uzundere: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Tortum: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Çat: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Tekman: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Hınıs: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Şenkaya: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Horasan: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Pazaryolu: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • İspir: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Pasinler: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Karaçoban: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Palandöken: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Karayazı: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Olur: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Köprüköy: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Oltu: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.
  • Narman: İlçemizde faal hizmet vermekteyiz.

Erzurum, Duvar Ustası ihtiyacınız her daim bir telefon kadar yakınınızdayız. Tek bir arama ile size uzman ekip profesyonel hizmet sunmaktayız.

Taş Nasıl Kullanılır?

Taş, inşaat ve inşaat sektöründe dört şekilde kullanılmaktadır. A-taşıyıcı olarak, B-kaplama olarak, C-dekorasyon olarak, D-agregası olarak. (Taş, çeşitli boyutlarda ezilmiş, elenmiş veya kırılmış ve agrega olarak kullanılabilen harç veya alçı karışımıdır)

Taş duvar yapım ustası Yakup usta, bahçeler ve yollar için taş duvarlar inşa etmek için birinci sınıf beceriler ve deneyimli bir ekip kullanıyor. Evinizin inşaat işlerini Taş duvar alanında yetişmiş profesyonel bir ekiple talep edebilirsiniz. Taş duvar yapımı ve inşaatı yapıyoruz. Duvarınızı yapma işi deneyimli bir duvar ustası tarafından yapılır. Taş duvar, villa iç duvar inşaatı, yol kenarı taş duvar yapımı yapıyoruz.

Taş Duvar Temeli Nasıl Yapılır?

Temel, yapının duvarlar, kolonlar ve kolonlar vasıtasıyla iletilen yükleri zemine taşıyan kısmıdır. Yukarıdaki yüklerin zemine en sağlam ve güvenli şekilde aktarılması, taş duvarlı yapının inşa edileceği alandaki sağlam zemine ulaşmak için derin kazılar yapılarak gerçekleştirilir. Temel, “kesintisiz” bir duvar şeklinde olabilir. Ayrıca “tek” ayaklı olarak da inşa edilebilir.

Taş Duvar Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Taşın istenilen kalitede (fiziksel ve mekanik özelliklere sahip) ve boyutlarda temin edilmesini sağlamak gerekir. Taşın kalitesini ve özelliklerini belirten bir analitik rapor talep etmelisiniz. Taşlar, duvar yapım tekniklerinin gerektirdiği şekilde “geleneksel taş el aletleri” kullanılarak işlenmeli ve şekillendirilmelidir. Duvar yapım teknolojisinin temel prensibi; örgü deseninde şaşırtıcı taşlar ve tuğlalar. Bir taş duvarın köşesine yerleştirilen taşları yatay sırada kullanırken, bunları dikey sırada kullanın. Duvar yapımında bir diğer önemli prensip, duvar kalınlığı boyunca belirli aralıklarla yüzeye dik olan özel taşların kullanılmasıdır. Bu, duvarın mukavemetini iki yönde artırır ve duvarın ön ve arka tarafının ayrı ayrı hareket etmesini engeller. İdeal olarak, tek parçalı elemanlar duvar kalınlığı boyunca sıralar halinde yerleştirilir.

Geleneksel Taş Duvar Yapım Teknikleri

1- Moloz Taş Duvar

Ocağından yeni çıkan işlenmemiş taşa “moloz” denir. Taşlar, ancak çıkıntılı keskin kenarları kabaca düzleştirerek yerine yerleştirilir. Tanımlanmış geometrik şekillere ve düzgün yüzeylere sahip olmadıkları için bu taşlardan yapılan duvarların işçiliği düzenli bir görünüme sahip değildir. Moloz taş duvarların yapımında farklı tip ve büyüklükteki doğal taşlar bir arada kullanılabilir.

2- Kaba Yonu Taş Duvar

Alnı ve yanları bir çekiçle kabaca kesilen taşa “kaba taş” denir. Moloz taştan yapılmış taş duvarların aksine taş sıralarını gözlerinizle takip etmeniz mümkün. Düzenli bir desene sahip olabilir ve taş boyutu ve derz aralığı değişken olabilir.

3- İnce Yonu Taş Duvar

İnce dilimlenmiş taştan yapılmış, alın ve yanlar düzeltilmiş duvar. Kaba taş duvarlar gibi yatay taş sıraları açıkça görülebilir. Taş boyutları değişir. Daha pürüzsüz kenarlar taşa daha köşeli bir görünüm kazandırır ve eklem boşlukları daha düzgün bir görünüme kavuşur.

4- Kesme Taş Duvar

Pürüzsüz prizmatik ince yüzlü mimari taşlara “kesme taşlar” denir. Duvarlar, dikişli veya dikişsiz düz bloklar halinde kesilerek oluşturulan taşların birleştirilmesiyle inşa edilir.

5- Almaşık Duvar

Çeşitli taş yapı malzemelerini (çeşitli tip, renk, tuğla vb. Taşları) birleştiren bir duvar inşaat teknolojisidir. En yaygın olanı, iki renkli taş veya taş tuğlalar için alternatif bir duvar inşa tekniğidir.

Taş Duvarların Mimari Özellikleri

Bir binanın mekânının sınırlarını oluşturan dikey bölme elemanlarına “duvarlar” denir. Tarihi yığma binalarda duvarlar, yük taşıma işlevi kadar, bölme işlevi de olan yapı elemanlarıdır. Yığma yapılar için taşıyıcı duvarlar taş, tuğla veya bunların bir kombinasyonu kullanılarak oluşturulur. Taş ve tuğladan inşa edilen duvarlar, farklı malzeme ve teknikler birleştirilerek, yapının büyüklüğüne ve önemine bağlı olarak birkaç metre kalınlığında olabilmektedir. Bazı duvarcılık örneklerinde ahşap karkas sisteminin daha hafif ağırlık istenen üst katlarda ve iç duvarlarda da kullanıldığı görülmektedir. Duvarlar, taş, tuğla gibi unsurların yan yana dizilip üst üste istiflenmesi ile yapılır. Geleneksel taş duvar yapımında çeşitli kalite ve tekniklerle işlenmiş taşlar kullanılabilir.

Taş Duvar Merdiven Yapımı

Taş, merdiven yapımında temelde iki farklı şekilde kullanılabilir. Basamak taşları blok taşlardan kesilerek tek parça olarak yapılabilir. Taş merdivenler genellikle tarihi binaların, pervazların, minarelerin girişlerinde ve merdivenlerin iç mekanlarında bulunur. Taş, merdivenler için kaplama malzemesi olarak da kullanılabilir. Taş duvarlı merdiven yapımı Özellikle 20. yüzyıl yapılarında erken betonarme merdivenler, daha sonra çeşitli kalınlıklarda taş levhalarla kaplanarak tamamlanmıştır. Merdivenlerin yönüne, mekanın büyüklüğüne ve şekline ve sahanlık yerine bağlı olarak farklı tiplerde merdivenler de yapılabilmektedir.

Yorumlar (4)

  1. Avatar Fatma keleş diyorki:

    Erzincanın iliç ilçesinde yıkılmış bir moloz taş duvarım var bir nevi istinat duvarı. Acaba bu duvarı yeniden örüp istinat duvarı haline getirebilir misiniz? Yaklaşık 11 metre uzunluk ve yükseklik 180 cm dir.bir L DUVAR şeklindedir. İyi calismalar

    • Avatar erzurumdafirma diyorki:

      Merhabalar, lütfen 5317117018 bu numara üzerinden ustamızla iletişime geçer misiniz?

Yorum yaz